Margreet Jansen

Warm, toegankelijk, persoonlijk en nuchter

 

Mijn naam is Margreet Jansen. Sinds 2001 woon ik in de Achterhoek, maar daarvoor heb ik vijftien jaar in een klein dorp in Portugal gewoond, waar ook mijn vier kinderen geboren zijn. Van kinds af aan is schrijven voor mij een vorm geweest om grip te krijgen op de kleine en grote dingen in mijn leven. Met de jaren werd ik steeds vaker gevraagd ook voor anderen te schrijven en dat heeft uiteindelijk geleid tot de start van Het Woordenpalet. Ik schrijf persoonlijke teksten en gedichten voor alle leeftijden. Het voelt elke keer weer als een bijzonder cadeau om te luisteren naar al die verhalen en daar een mooie strik omheen te mogen schrijven. Steeds op zoek naar woorden die het verschil maken….

Woorden geven aan mensen die verdriet hebben. Dat is in de kern wat ik doe in mijn werk als uitvaartspreker. Samen zoeken naar de vaak kwetsbare rode draad in iemands leven en vertalen naar dat eerlijke, integere en unieke verhaal, dat niet alleen een liefdevol eerbetoon is aan degene die is overleden, maar vaak ook helpt om betekenis te geven aan je eigen verdriet. Ik luister, denk mee, geef advies, schrijf een welkom en dankwoord of een persoonlijk gedicht, maar bovenal ben ik een verhalenverteller. Ook voor mensen die weten dat hun afscheid dichtbij is en daar met hun eigen woorden en gedachten vorm aan willen geven.

Persoonlijke gedichten over afscheid

"Ik mis je in alle kleuren" Een kleurrijk en prachtig geïllustreerd boek, met tedere en zeer toegankelijke gedichten boekover rouw en verlies voor kinderen, jongeren en volwassenen. De gedichten zijn in de loop der jaren bijna allemaal geschreven voor mensen die persoonlijk met afscheid te maken kregen, maar juist in het verdriet om het verlies van mijn eigen ouders, die in 2014 vlak na elkaar zijn overleden, vond ik de inspiratie en motivatie om dit boek uit te brengen. Ik hoop dat het ook u zal raken, troosten of misschien zelfs inspireren.

b77f9dd2-ae59-46ba-8627-8d0cccb68b0d

Wil je contact met deze betrokken uitvaartbegeleider, vul hieronder dan je gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Naam van de 'verhalenkunstenaar'

Jouw bericht

Comments are closed.